Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης:

Στην οδό Αγίας Φιλοθέης 17 στην Πλάκα, από τις 17 Ιανουαρίου

Νέο κτίριο – Νέες δράσεις

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης έκανε τα πρώτα του βήματα στην ιστορική οδό Τριπόδων. Εκεί το γνωρίσατε, συμμετείχατε στις δράσεις του, αγκαλιάσατε την προσπάθεια, το στηρίξατε με κάθε τρόπο, το αγαπήσατε.

Το Μουσείο ξεκίνησε πριν οκτώ  χρόνια τη λειτουργία του με όραμα και στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης μέσω της διάσωσης, της έρευνας και της μελέτης της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων.  Τα χρόνια αυτά χάραξε τον δικό του δρόμο με την εξωστρέφεια που το χαρακτηρίζει και ανέδειξε την περιοχή της Πλάκας ως έναν τόπο όπου η ιστορία συμπορεύεται με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Καθιέρωσε τους ιστορικούς εκπαιδευτικούς περιπάτους, αγκάλιασε δράσεις φιλαναγνωσίας, φεστιβάλ παραμυθιού, θεατρικές πειραματικές παραστάσεις, μουσικά και μουσικοκινητικά δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής, υποδέχτηκε κοινό από όλα τα πέρατα του κόσμου μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες της παιδείας μας και του πολιτισμού μας.

Με το νέο έτος, το 2022 μεταφέρεται σε ένα άλλο κτίριο στην Πλάκα, σε έναν δρόμο φορτισμένο με μνήμες και με τη δράση μια από τις σημαντικότερες Αθηναίες: την Αγία Φιλοθέη.

Στον τόπο όπου ίδρυσε τη Μονή και το κοινόβιο το οποίο στάθηκε αρωγός για χριστιανές και μουσουλμάνες στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στο συγκρότημα που ονομαζόταν «Παρθενώνας» εύρισκαν καταφύγιο και μορφώνονταν εκατοντάδες γυναίκες.

Σε αυτή την ιστορική περιοχή, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στην οδό Αγίας Φιλοθέης 17 στην Πλάκα, από τις 17 Ιανουαρίου, θα συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε με πολλές καινούργιες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Τελεί πάντοτε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συνεργάζεται με φορείς, ιδρύματα και Πανεπιστήμια που μοιράζονται τους ίδιους σκοπούς και ιδανικά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται ανανεωμένα και πάντοτε το Μουσείο δίνει τη δυνατότητα με τα εκθέματά του για ένα βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της εκπαίδευσης, ενώ και για τους επιστήμονες υπάρχει πλούσιο υλικό για τις έρευνές και τις μελέτες τους.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης απευθύνεται σε κάθε ηλικία: τα προγράμματα και οι δράσεις του προορίζονται για παιδιά από 18 μηνών ενώ υλοποιεί ειδικά προγράμματα για σχολικές ομάδες.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα, Αθήνα

T: +30 210 325 0341

Website: www.ekedisy.gr

YouTube: https://bit.ly/2TJ2NAm​​​

Facebook: www.facebook.com/SchoolLifeandEducationMuseum

Instagram: www.instagram.com/schoollifemuseum

Twitter: twitter.com/schoolifemuseum

Share Button