Τελετή Βράβευσης

9ου   Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού

Υπό την αιγίδα των:  Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Περιφέρεια Αττικής,  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  Δήμος Καλαμαριάς, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δήμος Βύρωνα

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γληνού

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 11.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί -διαδικτυακά- η τελετή απονομής των βραβείων του 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η Εκπαίδευση και ο Ξεριζωμός του Ελληνισμού»  που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια συμμετείχαν με εξαιρετικές δημιουργίες, κάνοντάς μας αισιόδοξους για το μέλλον, μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα.

Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αναζήτησαν και αφηγήθηκαν με τον δικό τους τρόπο το δράμα του ξεριζωμού και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Έργα που μας συγκίνησαν βαθύτατα.

Στην τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού μετέχουν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, στελέχη της εκπαίδευσης, όπως ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η Άννα Βασιλειάδη, Πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς  κ.α.

Από τη Πάτρα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Λαμία, τη Τήνο, το Ηράκλειο της Κρήτης, το Αιγάλεω, τη Καλαμαριά τη Μυτιλήνη, τη Λάρισα, τον Βόλο, τους Ωρεούς, τη Ξάνθη, τη Λειβαδιά, τη Μακρακώμη, τα Οινόφυτα, τη Κέρκυρα, το Κορωπί, την Ακράτα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Κύπρο και τα Ιεροσόλυμα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έδωσαν το παρόν στον διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες.

Δείτε το trailer της Τελετής Βράβευσης στο κανάλι μας στο ΥouTube εδώ https://www.youtube.com/watch?v=a1Kl3uynI1Q

Share Button