Τελετή Βράβευσης

7ου   Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού

«Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους»

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί -διαδικτυακά- η τελετή απονομής των βραβείων του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Λόγω των συνθηκών η τελετή -που κανονικά θα γινόταν τον Νοέμβριο στην Αίθουσα Τελετών του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης- θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Παρ’ολες τις δύσκολες συνθήκες της χρονιάς που πέρασε, δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια συμμετείχαν με εξαιρετικές δημιουργίες, κάνοντάς μας αισιόδοξους για το μέλλον, μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα.

Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αναζήτησαν και αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό και στους δασκάλους τους.

Στην τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού μετέχουν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, στελέχη της εκπαίδευσης, όπως ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Από την Πορταριά Χαλκιδικής και το όμορφο μουσείο τους, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, εκεί που κάθισε στα θρανία ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης με Διευθυντή τον Μακεδονομάχο Καπετάν Τσάρα, στο Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου Ξάνθης, στην Πάτρα και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στην Ημαθία στο Δημοτικό Σχολείο Ράχης-Τριποτάμου, στο Νεστόριο, στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης, όπου τα αντικείμενα του σχολείου παίρνουν τον λόγο, στην Κόρινθο που μας ταξιδεύουν στην ιστορία το 4ο &12ο Δημοτικά Σχολεία, στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θέρμης στη Λέσβο και σε πολλές ακόμη γωνιές της Ελλάδας.

Ταξιδεύουμε ακόμα στο 1o Γυμνάσιο Καβάλας με την Ομάδα Κινηματογράφου και την Απίθανη Μνήμη, στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας όπου φοίτησαν προσωπικότητες όπως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Γυμνάσιο Αμφίκλειας,  στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο του Πειραιά που υποδέχθηκε τον Στρατηγό  Ντε Γκωλ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, στο 2ο Λύκειο Κορυδαλλού, από τα παλαιότερα σχολεία του Δήμου, στο 6ο Λύκειο Αθηνών με ιστορία που ξεκινά από το 1914, στο ΕΠΑΛ Άργους με την υπέροχη ταινία μικρού μήκους, στο 1ο Λύκειο Κιλκίς όπου ήταν γυμνασιάρχης η Ρόζα Ιμβριώτη.

Και από την Ελλάδα στην Κύπρο με το Δημοτικό Σχολείο Ανάγειας, με το Δημοτικό σχολείο Δάσους Άχνας – «Φώτης Πίττας», με μια πολύ συγκινητική παρουσίαση με σχολείο των κατεχομένων, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς-Αγίου Γεωργίου, το Γυμνάσιο Αραδίππου, το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου, το Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου και το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στη  Δασούπολη.

Αλλά και τα Νηπιαγωγεία μας αφηγούνται τη δική τους ιστορία και μας ταξιδεύουν από την Παραλίμνη της Πέλλας, στο 2/θέσιο Νηπιαγωγείο Δρεπάνου, στο 11ο Τρικάλων, στο 145ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και από εκεί ανοίγουμε πανιά για Τήνο και 3ο Νηπιαγωγείο.

Τέλος τιμάται και το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών που μας αφηγείται τη δική του ιστορία.

Μπορείτε να δείτε το trailer της Τελετής Βράβευσης εδώ

Για να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή τελετή βράβευσης κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και θα μεταβείτε αυτόματα στην πλατφόρμα Zoom.

https://us02web.zoom.us/j/87406501319?pwd=bWJSZjRLRDYvUjJsQkd3TDRrNFhodz09

Αν παρόλα αυτά σας ζητήσει το Meeting ID πληκτρολογείτε: 874 0650 1319

Αν σας ζητηθεί passcode πληκτρολογείτε: 694927

Η τελετή βράβευσης θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω του καναλιού μας στο YouTube εδώ

Share Button