Τελετή Βράβευσης

7ου  Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού

«Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα, την κύπρο και την Ομογένεια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις διαδικτυακά η τελετή απονομής των βραβείων του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από τελετές βράβευσης προηγούμενων ετών, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και  Ψηφιακών Μέσων Σοφία Παπαδημητρίου και τη διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς:

Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κυρία Μακρή απένειμε το βραβείο στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο και  1ο ΕΠΑΛ Άργους.

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος βράβευσε το Ευρωπαϊκό Σχολείο ΙΙΙ Βρυξελλών.

Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βράβευσε το 6ο Λύκειο Αθηνών.

Η Bουλεύτρια – Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου, εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η κυρία Αναγνωστοπούλου απένειμε το βραβείο στο 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων.

-Η Πρόεδρος Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) Μύρια Βασιλείου, η οποία απένειμε το βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Ανάγειας της Κύπρου.

Εκ μέρους των συνδιοργανωτών τα βραβεία απένειμαν η κυρία Σοφία Παπαδημητρίου, η Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή και ο Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος – συγγραφέας, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση.

Παρ’ολες τις δύσκολες συνθήκες της χρονιάς που πέρασε, δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια συμμετείχαν στον διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες, κάνοντάς μας αισιόδοξους για το μέλλον, μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα.

Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αναζήτησαν και αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό και στους δασκάλους τους.

Στην τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού μετείχαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, στελέχη της εκπαίδευσης, όπως ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.


Αποτελέσματα 7ου   Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους»

Τα σχολεία που βραβεύτηκαν είναι:

ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ευρωπαϊκό Σχολείο ΙΙΙ Βρυξελλών

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Νηπιαγωγείου Παραλίμνης Πέλλας

2/θέσιο Νηπιαγωγείο Δρεπάνου

145ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

3ο Νηπιαγωγείο Τήνου

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

4ο & 12ο Δ.Σ. Κορίνθου

1ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης

10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς Χαλκιδικής

Δημοτικό Σχολείο Ράχης-Τριποτάμου Ημαθίας

Δημοτικό Σχολείο Μικρού Ευμοίρου Ξάνθης

Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης

ΓΥΜΝΑΣΙΑ/ ΛΥΚΕΙΑ

Γυμνάσιο Αμφίκλειας

1o Γυμνάσιο Καβάλας

Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας

6ο Γ.Ε.Λ. Αθηνών

2ο Γ.Ε.Λ. Κορυδαλλού

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά

1ο Γ.Ε.Λ. Κιλκίς

ΕΠΑΛ

1ο Εργαστηριακό Κέντρο και και 1ο ΕΠΑΛ Άργους

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Δημοτικό Σχολείο Ανάγειας

Δημοτικό σχολείο Δάσους Άχνας «Φώτης Πίττας»

Α΄ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς – Αγίου Γεωργίου

ΓΥΜΝΑΣΙΑ/ ΛΥΚΕΙΑ

Γυμνάσιο Αραδίππου

Περιφερειακό Γυμνάσιο Ξυλοφάγου (Β’ & Γ’ Τάξεις)

Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου

Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ’ –  Δασούπολη

Share Button