Λητώ Τσακίρη

Λητώ Τσακίρη

Kυριακή 4 Ιανουαρίου 2015, ώρα 11:30-12:30

“Ονειρομαζώματα μαγικά καμώματα”

Οι Εκδοσεις βιβλίοΔΙΑΠΛΟΥΣ & η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου με το βιβλίο της “Ονειρομαζώματα μαγικά καμώματα”, θα είναι μαζί μας, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, στις 11.30πμ, σε μια ξεχωριστή δραματοποίηση της ιστορίας της .
Το παραμύθι αυτό είναι ένας ύμνος στην Ζωή , στην Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, στην Αγάπη που αν είναι αληθινή μπορεί να λύσει και τα πιο δύσκολα μάγια. Τα σύγχρονα παιδιά μπορούν να απομυθοποιούν τις παλιές εικασίες για δράκους & φαντάσματα, και τα ξόρκια του παρελθόντος, τα κάνουν παιχνίδι, γέλιο, χαρά και φαντασία. Στη μαγεμένη χώρα των παραμυθιών ο πρίγκιπας Ροδόλφος ο Γλυκός είναι τρελά ερωτευμένος με την Λένια. Στην αγάπη αυτή, όμως, αντιτίθεται ο πατέρας της, ένας πλούσιος και δυνατός βασιλιάς, που θεωρεί ότι η κόρη του είναι ακόμα πολύ μικρή για παντρειές. Ο Ροδόλφος, δεν πτοείται! Αποφασίζει να ζητήσει το χέρι της αγαπημένης του .Για κακή του τύχη γελοιοποιείται μπροστά στο βασιλιά, που ζητά τη βοήθεια της μάγισσας Πουλχερίας για να τον ξεφορτωθεί. Η μάγισσα, κάνει λάθος & αντί να τον μεταμορφώσει σε λαγό, τον κάνει δράκο . Ποιος είναι άραγε ο τρόπος για να λυθούν τα μάγια? Ελάτε να τον βρούμε μαζί, τραγουδώντας τα 6 υπέροχα τραγούδια της παραμυθένιας ιστορίας…! Εκεί που πρίγκιπες, βασιλιάδες, δράκοι, μάγισσες και νεράιδες πλέκουν ένα μαγικό γαϊτανάκι. Το βιβλίο, κερδίζει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών, απομυθοποιεί τον κακό ρόλο του δράκου και της μάγισσας και συμβάλλει, έτσι, στο να ξεπεράσουν τα παιδιά τους φόβους του παρελθόντος
Σας περιμένουμε στο Μουσείο Σχολικής Ζώης & Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Εκεδισυ που λειτουργεί στην Αθήνα στην Πλάκα διεύθυνση Τριπόδων 23 για ‘ ένα όμορφο & δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων με τραγούδι, ρυθμό και Μουσική.

10882176_742334569180590_7717895501173060698_n

Εμψυχώτρια: Λητώ Τσακίρη- Παπαθανασίου

Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι Θεσσαλονικιά με καταγωγή από την Νέα Μηχανιώνα. Γεννήθηκε δίπλα στην θάλασσα , μεγάλωσε με τις ιστορίες των προσφύγων της Μικράς Ασίας, και τις απίθανες διηγήσεις των παλιών Ναυτικών.
Στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα υπήρξε κειμενογράφος διαφημιστικών μηνυμάτων, εκφωνήτρια, διαφημιστική παραγωγός & υπεύθυνη διαφήμισης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΔΕΘ, έγραφε και επιμελούνταν αφιερώματα μόδας για την Βόρεια Ελλάδα στο περιοδικό ΕLLE, είχε δική της Διαφημιστική Εταιρία , και ήταν μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών με συμμετοχές σε πλήθος παραστάσεων (ενηλίκων & παιδικές) καθώς και στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου Θεσσαλονίκης.
Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Βόλου, με εξειδίκευση στην «Ψυχική Υγεία & την Ειδική Αγωγή» από το ΤΕΙ Λάρισας. Έχει κάνει «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» και είναι Πιστοποιημένη Εισηγήτρια του ΕΚΕΠΙΣ διδάσκει Δημιουργική Απασχόληση σε συναδέλφους Μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Υπεύθυνη Τομέα στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «ΛΗΤΩ» στην πόλη της Λάρισας, μητέρα δυο αγοριών, λατρεύει τα παιδιά και πάντα γραφεί τους ρόλους για τις παραστάσεις των μικρών της μαθητών .
Έμμετρά και Θεατρικά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Παράθυρο» στην εκπαίδευση, ενώ πολλά τραγουδάκια της είναι δημοσιοποιημένα στο youtube με τις φωνούλες των μαθητών της «Ανακύκλωση μαζί», «Φθινοπωράκι», το παραμυθοτράγουδο της Συγγνώμης με ερέθισμα το βιβλίο «Πού ν΄ απλώσω τόση Αγάπη», «Τεχνολογία Χαλαρά», «Δρακοϊστοριες», τραγουδάκια για τους μήνες και πολλά άλλα.
Το πρώτο της μουσικό βιβλίο «Η ΖΙΖΗ Η ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΡΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ» είναι προτεινόμενο από την πρωτοβάθμια & επανεκδόθηκε στους πρώτους 5 μήνες. Έχει γράψει ακόμη το όμορφο μουσικό παραμύθι «ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ» ένα βιβλίο που μας δείχνει το πως η άδολη αγάπη του παππού, μπορεί να συντελέσει ώστε το παιδί να αναγνωρίσει τον κόσμο με θάρρος .Τα «ΟΝΕΙΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ» είναι το τρίτο της Βιβλίο που παίρνει τον δρόμο της Δημοσιότητας – ενώ έχει εγκριθεί & μπαίνει στο studio η τέταρτη ιστορία της και αυτή με πολλά όμορφα τραγούδια, όλα τα βιβλία έχουν ρυθμό & μουσική μέσα στα cd & dvd που φιλοξενούν. Εικονογράφος και των τριών βιβλίων της η πολυτάλαντη Νίκη Λεωνίδου .

DSC02300DSC02257DSC02283 DSC02270

 

Share Button