Ιστορίες από Τέχνη Eικαστικό – Διαδικτυακό εργαστήριο με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 18:00


Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021.

«Ιστορίες από Τέχνη»
Διαδικτυακό – εικαστικό εργαστήριο με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ένα εικαστικό διαδικτυακό εργαστήριο για παιδιά 6 – 10 ετών με αφορμή το έργο και τη ζωή σπουδαίων καλλιτεχνών. Τι κοινό μπορεί να έχει η Frida Kahlo με τον Toulouse Lautrec; Πώς συνδέεται η τέχνη της Yayoi Kusama με αυτή του Edvard Munch; Πώς η τέχνη του Vincent Van Gogh και του Miró επηρεάστηκε από την ψυχική τους υγεία;

Σπουδαίοι καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο (εθνικότητα, εποχή, εμπειρίες, κατάσταση υγείας) αλλά με κοινό στόχο την έκφραση μέσα από την Τέχνη θα γίνουν η αφορμή για ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από σπουδαία έργα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν και παράλληλα να ανακαλύψουν τις διαφορετικές φωνές και τρόπους έκφρασης του κάθε καλλιτέχνη. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, φαντασία και συναίσθημα έχοντας ως βασικό άξονα τη μοναδικότητα του κάθε συμμετέχοντα.

Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, νερομπογιές, πινέλο και ποτήρι με νερό ή ξυλομπογιές, μολύβι και γόμα.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 18:00-19:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής εδώ

Share Button