Ιστορίες από Τέχνη

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Πρόγραμμα Ιανουαρίου

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου, στις 17:00: Ο ιμπρεσιονιστής Edgar Degas 

Στο εργαστήρι αυτού του Σαββάτου θα γνωρίσουμε τον Γάλλο ζωγράφο, χαράκτη και γλύπτη Εντγκάρ Ντεγκά, έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 19ου αιώνα. Θα ανακαλύψουμε τον μοναδικό τρόπο που αποτύπωνε το ανθρώπινο σώμα και την κίνηση με αποτέλεσμα οι πρωταγωνιστές των έργων του να μοιάζουν σαν να κινούνται. Τέλος θα δημιουργήσουμε το δικό μας έργο!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 17:00: Ο φανταστικός κόσμος του Marc Chagall 

Ο πολύχρωμος, φανταστικός κόσμος του Marc Chagall εξερευνάται μέσα από τους συναρπαστικούς πίνακές του. Θα ανακαλύψουμε τα μοτίβα αλλά και τα χρώματα που κυριαρχούν στους πίνακές του και θα δημιουργήσουμε ξεχωριστά έργα τέχνης.

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 17:00: Μια διαφορετική πόλη μέσα από τα μάτια του F. Hundertwasser 

Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε τον αυστριακό καλλιτέχνη Χουντερτβάσερ. Τα χαρακτηριστικά του έργα γεμάτα σχήματα, χρώματα και αγάπη για τη φύση θα μας ταξιδέψουν και θα μας δώσουν έμπνευση για ξεχωριστές δημιουργίες!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, νερομπογιές, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 17:00: Η Op Art και το έργο της Bridget Riley

Τι είναι η οπτική τέχνη (Op Art);Πώς ένας πίνακας μοιάζει σαν να κινείται; Αυτό το Σάββατο θα γνωρίσουμε τα έργα της Μπρίτζετ Ράιλι, όπου με έξυπνους τρόπους συνδυάζει σχήματα, γραμμές και χρώματα για να δημιουργήσει ιλιγγιώδεις οπτικές ψευδαισθήσεις!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, μολύβι και γόμα*

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

Λοιπές πληροφορίες:

To εργαστήριο πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€ 

Πακέτο συμμετοχής και στα 4 διαδικτυακά εργαστήρια:  40€

Διάρκεια 60 λεπτά

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του στείλουμε το εργαστήριο βιντεοσκοπημένο.

Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr


Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Για να διασφαλίσετε τον σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr, τουλάχιστον 3 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου). Κατόπιν, θα σας σταλεί με email ο σύνδεσμος συμμετοχής μια ώρα πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Share Button