Ιστορίες από Τέχνη

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Πρόγραμμα Φεβρουαρίου

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 17:00: Ο μαγικός κόσμος του Αλέκου Φασιανού

Στο εργαστήρι αυτού του Σαββάτου θα γνωρίσουμε το έργο του Αλέκου Φασιανού, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους. Θα ταξιδέψουμε μέσα από τα έργα του στον μαγικό του κόσμο και θα τιμήσουμε με τον δικό μας τρόπο την προσφορά του καλλιτέχνη στην τέχνη και στον πολιτισμό.

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή  νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 17:00: Georges Seurat: Ζωγραφική με κουκίδες

Ποιος ήταν ο Γάλλος ζωγράφος Ζωρζ Σερά και ποιο είναι το κίνημα του Πουαντιγισμού; Πώς είχε καταφέρει να ζωγραφίζει μόνο με κουκίδες; Στο εργαστήριο αυτό θα γνωρίσουμε τον σπουδαίο ζωγράφο και τα πιο αντιπροσωπευτικά του έργα και παρέα θα δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή μαρκαδόρους, μολύβι και γόμα, πινέλο, μπατονέτες και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 17:00: Μια μάσκα με αφορμή τα έργα του Pablo Picasso

Πώς ο Πικάσο ενσωματώνει τα αφρικανικά στοιχεία στα πρόσωπα των έργων του; Με έμπνευση τα διάσημα έργα του εμπνευσμένα από αφρικανικές μάσκες, ελάτε να παίξουμε με τα σχήματα και τα χρώματα και να δημιουργήσουμε και εμείς, με αποκριάτικη διάθεση ξεχωριστά έργα-μάσκες!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν κομμάτια από χαρτόκουτα ή χαρτόνια ή μπλοκ ακουαρέλας, ψαλίδι, κόλλα, χρώματα (λαδοπαστέλ, κυρομπογιές ή μαρκαδόρους), μολύβι και γόμα, κομμάτια από παλιές εφημερίδες ή περιοδικά*

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 17:00: Απόκριες την Τέχνη: Από τον Χατζηκυριάκο – Γκίκα, στον Πικάσο και στον Μιρό

Χορός, μασκαρέματα, ήθη και έθιμα πρωταγωνιστούν σε πίνακες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με αφορμή τις Απόκριες. Ελάτε να τα ανακαλύψουμε και φυσικά να δημιουργήσουμε τα δικά μας μοναδικά έργα!

Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

Λοιπές πληροφορίες:

To εργαστήριο πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€ 

Πακέτο συμμετοχής και στα 4 διαδικτυακά εργαστήρια:  40€

Διάρκεια 60 λεπτά

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του στείλουμε το εργαστήριο βιντεοσκοπημένο.

Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr


Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Για να διασφαλίσετε τον σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr, τουλάχιστον 3 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου). Κατόπιν, θα σας σταλεί με email ο σύνδεσμος συμμετοχής μια ώρα πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Share Button