Ιστορίες από Τέχνη

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Πρόγραμμα Φεβρουαρίου

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 17:00: Ένα τοπίο εμπνευσμένο από τους πίνακες του J.M.W. Turner

Ο Άγγλος ζωγράφος Ουίλιαμ Τέρνερ ήταν ρομαντικός καλλιτέχνης και έγινε γνωστός για τη ζωγραφική των πανέμορφων τοπίων, των δραματικών καταιγίδων και των σκηνών της φύσης. Στο εργαστήριο αυτό, θα ανακαλύψουμε τους ατμοσφαιρικούς του πίνακες και θα δημιουργήσουμε το δικό μας έργο τέχνης!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 17:00: Εξερευνώντας το φως και τη σκιά μέσα από τα έργα του Ε. Hopper

Ο Αμερικανός ζωγράφος Έντουαρντ Χόπερ, ήταν διάσημος για τα ρεαλιστικά τοπία που απεικονίζουν κυρίως πόλεις αλλά και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές. Ο μοναδικός τρόπος που χρησιμοποιούσε τα χρώματα και το παιχνίδι του με το φως του ήλιου και τη σκιά στις προσόψεις των κτιρίων, θα γίνει αφορμή για να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 17:00: Το Καρναβάλι του Αρλεκίνου, του Joan Miró 

Στο εργαστήριο αυτού του Σαββάτου θα γνωρίσουμε τον Ζουάν Μιρό, έναν από τους σημαντικότερους υπερρεαλιστές καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Θα ανακαλύψουμε τα έργα του, φτιαγμένα από σχήματα που παραμορφώνονται, τεντώνουν, φουσκώνουν και στριφογυρίζουν και θα δημιουργήσουμε και εμεις το δικό μας έργο με αποκριάτικη διάθεση!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, νερομπογιές, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 17:00: Καθαρά Δευτέρα με τον Σπύρο Βασιλείου

Ο Σπύρος Βασιλείου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους του 20ου αιώνα, συνδυάζει στα έργα του την παράδοση με στοιχεία από τη σύγχρονη ζωγραφική και δημιουργεί ονειρικές συνθέσεις. Θα επικεντρωθούμε στον διάσημο πίνακά του για την Καθαρά Δευτέρα και θα ζωγραφίσουμε παρέα κάτι ξεχωριστό!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, νερομπογιές, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

Λοιπές πληροφορίες:

To εργαστήριο πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€ 

Πακέτο συμμετοχής και στα 4 διαδικτυακά εργαστήρια:  40€

Διάρκεια 60 λεπτά

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του στείλουμε το εργαστήριο βιντεοσκοπημένο.

Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Για να διασφαλίσετε τον σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr, τουλάχιστον 3 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου). Κατόπιν, θα σας σταλεί με email ο σύνδεσμος συμμετοχής μια ώρα πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Share Button