Ιστορίες από Τέχνη

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 17:00: ΣΠΗΛΑΙΟγραφίες

Τι αποτύπωμα άφησαν οι προϊστορικοί άνθρωποι;
Ποιες ήταν οι ‘’πρώτες’’ ζωγραφιές και γιατί οι άνθρωποι ένιωσαν την ανάγκη να τις κάνουν;
Τι ήθελαν να αποτυπώσουν;
Ετοιμάστε τα πινέλα σας και ελάτε να κάνουμε μια εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης και στις μορφές που ζωγράφισαν οι προϊστορικοί άνθρωποι!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 17:00: Σημείο, γραμμές και ο κόσμος του Wassily Kandinsky

Ποια είναι τα βασικά εργαλεία ενός ζωγράφου;
Πώς ξεκινάνε όλα;
Πώς συνθέτουμε ένα έργο ζωγραφικής;
Μπορεί η μουσική να γίνει ζωγραφικό έργο;
Στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε βασικά μορφικά στοιχεία και θα γνωρίσουμε το έργο ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 17:00: Στα Σιταροχώραφα του Vincent Van Gogh

Στο εργαστήριο αυτού του Σαββάτου θα κάνουμε ένα μοναδικό περίπατο στα τεράστια χωράφια σιταριού που ζωγράφισε ο σπουδαίος ζωγράφος Vincent Van Gogh. Θα ανακαλύψουμε πως τα χρώματα αλλάζουν με το πέρασμα των εποχών, θα μάθουμε για την τεχνική του καλλιτέχνη και θα δημιουργήσουμε το δικό μας έργο βασισμένο στο «Σιταροχώραφα με κοράκια», το τελευταίο έργο που ζωγράφισε.

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 17:00: Οι κολοκύθες της Yayoi Kusama

Από το Φθινόπωρο δεν μπορούν να λείπουν οι κολοκύθες. Τι σχέση μπορεί να έχουν όμως με την Τέχνη; Για την εικαστικό Y. Kusama που κατάγεται από την Ιαπωνία, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και έτσι δημιούργησε σπουδαία έργα με γιγάντιες, εντυπωσιακές κολοκύθες γεμάτες βούλες και έντονα χρώματα!

Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, νερομπογιές, μαρκαδόρους, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

Λοιπές πληροφορίες:

To εργαστήριο πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€ 

Πακέτο συμμετοχής και στα 4 διαδικτυακά εργαστήρια:  40€

Διάρκεια 60 λεπτά

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του στείλουμε το εργαστήριο βιντεοσκοπημένο.

Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr


Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Για να διασφαλίσετε τον σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr, τουλάχιστον 3 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου). Κατόπιν, θα σας σταλεί με email ο σύνδεσμος συμμετοχής μια ώρα πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού





Share Button