Ημερίδα: Το ταξίδι του Λευκάδιου Χερν στον Πολιτισμό

Υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκυο

Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Το  Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα στις 13 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ., με θέμα: Το ταξίδι του Λευκάδιου Χερν στον πολιτισμό.

Η Ημερίδα εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του περιηγητικού και λαογραφικού έργου του Λευκάδιου Χερν. 

Πρόγραμμα Ημερίδας:

Παράλληλα, στόχος μας είναι η έκδοση μιας δίγλωσσης (αγγλικά-ελληνικά) εικονογραφημένης παιδικής ιστορίας για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν. Στο υπό έκδοση βιβλίο περιλαμβάνεται και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη δράσεων σε σχολεία. 

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή έκθεση για τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χερν, η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Ημερίδας. Στην έκθεση μια ενότητα θα είναι αφιερωμένη στις προσπάθειες για την ανάδειξη του έργου του Λευκάδιου Χερν στην Ελλάδα. Στόχος είναι η έκθεση να διαμορφωθεί με τη συνεργασία όλων όσων έχουν ασχοληθεί (φορέων και ατόμων) με το Λευκάδιο Χερν. Εκεί θα γίνει αναφορά -μέσω αρχειακού υλικού- στο ρόλο του κου Τάκη Ευσταθίου για τη διάδοση του έργου του Λευκάδιου Χερν.

Τέλος γίνεται προσπάθεια για τη συγκέντρωση υλικού (βιβλίων, φωτογραφιών, και άλλου αρχειακού υλικού) προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κέντρο μελέτης του Λευκάδιου Χερν στους χώρους του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Οργανωτική-Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου

Μπούρας Χρήστος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

Παναγόπουλος Αλκιβιάδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού

Αργυροπούλου Μαρία, ΕΔΙΠ, Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών

Κανταρτζή Ευαγγελία, Διευθύντρια Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Κουτσονίκος Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής

Νίκας Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής

Πουλάκη Ιουλία, Επίκουρος Καθηγήτρια

Η Ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό με Δήλωση Συμμετοχής. Τη φόρμα συμμετοχής μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Share Button