Στα πλαίσια του Δικτύου «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» (https://schoolsnetwork.weebly.com/ ) το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

διοργανώνει ένα διαδραστικό σεμινάριο την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00 (διαδικτυακά).

Θέμα: Δημιουργία και αξιοποίηση διαδραστικού (interactive), εκπαιδευτικού, ψηφιακού υλικού με το Canva

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγούς και δασκάλους) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να δημιουργούν το δικό τους ψηφιακό υλικό με τον πιο εύκολο τρόπο, με την πλατφόρμα δημιουργίας ψηφιακού υλικού «Canva». Η «Canva» είναι μία online πλατφόρμα, η οποία βασίζεται στη φιλοσοφία Cloud, δηλαδή ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί online την πλατφόρμα και οι δημιουργίες του αποθηκεύονται στο cloud και μπορεί να τα επεξεργαστεί ανά πάσα στιγμή. Η «Canva» ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο με το οποίο ο χρήστης μπορεί να οπτικοποιήσει με εντυπωσιακό τρόπο τις πληροφορίες και τα δεδομένα που διαθέτει. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει πολλά και διάφορα γραφικά όπως αφίσες, παρουσιάσεις, κόμικς, σχέδια μαθήματος, ημερολόγια, αναρτήσεις συγκεκριμένα για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Facebook, LinkedIn κ.ά.), εξώφυλλα, infographics, διαφημίσεις, φυλλάδια και όχι μόνο. Όλα τα πιο πάνω μπορεί κάποιος να τα δημιουργήσει χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων γνώσεων γραφίστα. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για συσκευές Android και iOs.

Το ψηφιακό υλικό που μπορεί να δημιουργηθεί στην «Canva» ποικίλλει και διαφέρει αναλόγως τη φαντασία του κάθε εκπαιδευτικού. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα αναδειχθούν οι βασικές λειτουργίες της «Canva» μέσα από τη δημιουργία διαδραστικού ψηφιακού υλικού και ψηφιακού βιβλίου (eBook)

Θεματικές εργαστηρίου:

  1. Δημιουργία ενός ψηφιακού βιβλίου (eBook) με την Canva.
  2. Δημιουργία διαδραστικού ψηφιακού υλικού με την Canva.

Σημαντικό για την παρακολούθηση του σεμιναρίου:

Η δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα δημιουργίας ψηφιακού υλικού «Canva».

Εισηγητής: Σπύρος Σπύρου, Διευθυντής στο Κολλέγιο Ρόδου, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Όσοι/ες ενδιαφέρονται συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής εδώ

Θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος συμμετοχής.

Οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ηλεκτρονικά.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σπύρος Σπύρου είναι δάσκαλος από το 2009 έως και σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ρόδου “Πυθαγόρας” (Κολλέγιο Ρόδου) και από το 2014 Διευθυντής στο ίδιο σχολείο. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωματών το ένα με τίτλο «Επιστήμες της αγωγής – Εκπαίδευση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών» και το άλλο με τίτλο “Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων”. Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι Υποψήφιος διδάκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της ερευνητικής ομάδας «Ψηφιακά Μέσα στην Εκπαίδευση και Γραμματισμός στα Μέσα» του εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Π.Τ.Δ.Ε.) με συντονιστή τον καθηγητή κ. Σοφό. Επίσης, το 2013 συμμετείχε στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης των επίσημων σχολικών εγχειριδίων του Δημοτικού και του Γυμνασίου σε μορφή iBooks για τις κινητές συσκευές iPad του Υπουργείου Παιδείας (ebooks.edu.gr). Επιπρόσθετα, από το 2018 δημιούργησε και υλοποιεί το μάθημα «Think, Plan & Technology», ένα μάθημα που διέπεται από τις αρχές του STEM. Από το 2014 συμμετέχει ως reviewer στην εκπαιδευτική πλατφόρμα edupad.gr για εκπαιδευτικές εφαρμογές για iPhone και για iPad. Ακόμη, από το 2020 είναι ιδρυτής του εκπαιδευτικού blog «EdTech Teacher» καθώς και του καναλιού στο YouTube  με την ίδια ονομασία.  Έχει, επίσης, πλούσια επιμορφωτική κι ερευνητική δράση με θεματολογία την αξιοποίηση ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση όπως: Επαυξημένη Πραγματικότητα, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Παιχνιδοποίηση της μάθησης, Πλατφόρμες δημιουργίας διαδραστικού, ψηφιακού υλικού κ.ά.

Share Button