Σεμινάριο Διαχείρισης Προβλημάτων Τάξης

Κυριακη 5 Μαρτίου 11:00 – 14:00

Dargelas 2

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά εκπαιδευτικοί και γονείς καταθέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με τη διαχείριση των προβλημάτων τάξης, τα οποία, υπό τις παρούσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, φαίνεται να αυξάνονται και σε συχνότητα και σε ένταση. Τα προβλήματα αυτά αναφέρονται σε δυσκολίες μάθησης αλλά, κυρίως, σε προβλήματα συμπεριφοράς.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μελετηθούν περιπτώσεις μαθητών διαφορετικών ηλικιών που εκδηλώνουν προβλήματα που σχετίζονται με εξωστρεφή αντικοινωνική συμπεριφορά, όπως είναι το παιδί με σωματική και λεκτική επιθετικότητα, το παιδί θύμα εκφοβισμού και το παιδί που έχει αυξημένη κινητική δραστηριότητα και αδυνατεί να εστιάσει την προσοχή του στο έργο που κάθε φορά επιτελεί. Επίσης, θα γίνουν αναφορές και σε παιδιά που εκδηλώνουν εσωστρεφή αντικοινωνική συμπεριφορά, όπως είναι το παιδί με ανασφάλεια και χαμηλό αυτοσυναίσθημα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εντοπισμό και στην αναγνώριση των των παραπάνω προβλημάτων αλλά και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 5 Μαρτίου

Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα

Ώρες Διεξαγωγής: 11:00-14:00

Επιμορφώτρια: Ράνια Κυριαζή, Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας, τ. Σχολική Σύμβουλος

 Δίδακτρα: 20€, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 15€

Παρέχονται:

  • Βιβλιογραφία
  • Σημειώσεις και εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή
  • Φάκελος
  • Βεβαίωση

Πληροφορίες/Εγγραφές:

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ράνια  Κυριαζή  είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής  Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου  Αθηνών και του Τμήματος  Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.  Έχει μετεκπαιδευθεί στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό και είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κοινωνική Ψυχολογία. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων, στη συμβουλευτική γονέων  και στην εφαρμογή των σύγχρονων ψυχολογικών θεωριών στην εκπαίδευση. Σχετικά με αυτά τα θέματα έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.

Επί πολλά χρόνια έχει υπηρετήσει ως Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης σε σχολεία της περιφέρειας Αθηνών, ενώ παράλληλα ασχολείται συστηματικά  με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και με τη Συμβουλευτική παιδιών, εφήβων  και γονέων.

Share Button