Εικόνα1

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  στους δασκάλους αυτούς που με αυταπάρνηση υπηρέτησαν σε δύσκολα χρόνια και χαλεπούς καιρούς. Ας είναι πρότυπο για εμάς τους νεότερους και φωτεινό παράδειγμα!

Ο Γεώργιος Κουτσούρης ήταν δάσκαλος στο χωριό Μεταξά Κοζάνης από το 1954-1959. Στην παρουσίαση αυτή θα δείτε τα χρόνια που υπηρέτησε στο χωριό αλλά και τις δυσκολίες  και τις χαρές του επαγγέλματος τα δύσκολα εκείνα χρόνια.

Ήταν ο πρώτος διορισμός του νέου, 25χρονου τότε δασκάλου που  ερχόταν από ένα άλλο χωριό, αυτό της Ελλοπίας της Στερεάς Ελλάδας. Και με πολύ πάθος και μεράκι ρίχτηκε στη δουλειά.

Εικόνα2

Ο κ. Κουτσούρης συνέβαλε στο χτίσιμο και τη δημιουργία ενός εξατάξιου δημοτικού σχολείου  με πολύ κόπο, όπως με πολύ κόπο και προσπάθεια γίνονται όλα τα ωραία πράγματα στην πατρίδα μας!

Εικόνα4

Και όχι μόνο αυτό. Στο χωριό από το 1956 άρχισε να λειτουργεί και νυχτερινό δημόσιο δημοτικό σχολείο για όσους δεν τα είχαν καταφέρει έως τότε.

Εικόνα5

Το 1958 φτάνει στο χωριό μια νέα δασκάλα, η Μαίρη Δαμουλιάνου, μετέπειτα σύζυγος του κ. Κουτσούρη, που δούλεψε κυρίως στην Αιανή με τον κ. Σιαμπανόπουλο.

 Η συγκεκριμένη παρουσίαση προβλήθηκε φέτος στο  αντάμωμα των Μεταξιωτών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κόρη τους, κ. Βάλια Κουτσούρη, εκπαιδευτικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που  μας παραχώρησε το υλικό αυτό.

 Δείτε την παρουσίαση ΕΔΩ

Share Button