Δείτε ΕΔΩ
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Απονεμήθηκαν τα βραβεία στα σχολεία που διακρίθηκαν (ΦΩΤΟ)
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απένειμε βραβείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας
1 / 2

Παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η απονομή των βραβείων στα σχολεία που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου».

Τα σχολεία που διακρίθηκαν βράβευσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και άλλων φορέων, βουλευτές, συγγραφείς κ.ά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και βράβευσε το σχολείο από το οποίο αποφοίτησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Απονέμοντας το βραβείο στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή για αυτή εδώ την εκδήλωση, αυτό που νιώθω, νιώθουμε όλοι μας φαντάζομαι σε αυτό τον πανελλαδικό διαγωνισμό των σχολείων μας, των παιδιών της πατρίδας μας. Βέβαια νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί θα δώσω το βραβείο στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησα κι εγώ. Φυσικά τότε ονομαζόταν 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας, είναι το ίδιο όμως κτίριο, είναι το ίδιο σχολείο με την ίδια ιστορία. Και μια ευχή ιδιαίτερα για τα παιδιά, “να μελετάτε και να έχετε ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σας στη ζωή”, τα λόγια του μεγάλου δάσκαλου Δημήτρη Γληνού. Καλή δύναμη σε όλους και όλες, καλή πρόοδο, νέες επιτυχίες».

Η τελετή διοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Τα Νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές συνθέσεις, ενώ τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με ταινίες μικρού μήκους και πολυμεσικές παρουσιάσεις (power point).

Share Button