Πολύχρωμες διαδρομές|
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 4-6 ετών

Με οδηγό την Τέχνη οι μικροί μας φίλοι ηλικίας 4-6 ετών μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, του κουκλοθεάτρου, της μουσικοκινητικής και των εικαστικών. Τα εργαστήρια αυτά έχουν ως σκοπό μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών με ποικίλα υλικά να  ενισχύσουν εκτός από  την δημιουργικότητά και την φαντασία τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και την  ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ερχόμενα σε επαφή με  θεατρικές τεχνικές και εικαστικές δημιουργίες που συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 12:00: Ο κύκλος
Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την έννοια του κύκλου μέσω θεατρικών ασκήσεων, αφήγησης παραμυθιού και δημιουργία κατασκευών.  Μπλε, κόκκινοι και κίτρινοι  κύκλοι θα «ξεπηδήσουν» μέσα από το παραμύθι «ένα βιβλίο με ήχους», και η δράση ξεκινά! Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε κύκλοι , θα μιλήσουν για τους κύκλους, θα χορέψουν μαζί τους και στο τέλος θα αποχαιρετιστούν ενωμένοι ως ένας μεγάλος πολύχρωμος κύκλος.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 12:00: Η παλέτα του ζωγράφου 

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη μέσα από τεχνικές θεάτρου και ζωγραφικής . Ενισχύουν την παρατηρητικότητα τους, την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους. Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά μέσα από πίνακες ζωγραφικής του Kandinsky καλούνται να έρθουν σε επαφή με τα χρώματα και να μεταμορφωθούν σε ζωγράφοι. Φτιάχνουν τις δικές τους παλέτες και ξεκινούν να ζωγραφίζουν με τα πινέλα τους έναν δικό τους σουρεαλιστικό κόσμο με την φαντασία τους.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 12:00: Φύλλα φθινοπωρινά 

Αισθητηριακά παιχνίδια με τα φύλλα του φθινοπώρου. Άραγε πόσα μυστικά κρύβει ένα φύλλο φθινοπωρινό ; πόσα χρώματα έχει; και πόσα σχήματα; Τα παιδιά σε αυτό το εργαστήριο μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την χειροτεχνία θα έρθουν σε επαφή με τα χρώματα και τα σχήματα. Το εργαστήριο αυτό περιλαμβάνει παιχνίδια ενίσχυσης λεπτής κινητικότητας  μέσα από την επαφή με το πηλό και τη τεχνική του κολλάζ αλλά και αφήγηση παραμυθιού.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 12:00: Φθινοπωρινή φρουτοσαλάτα 

Με αφορμή τα φθινοπωρινά φρούτα  και τους πίνακες του Giuseppe Arcimboldo τα παιδιά σε αυτό το εργαστήριο μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και της μουσικοκινητικής θα έρθουν σε επαφή με τα χρώματα, τις αποχρώσεις αλλά και με τις υφές. Θα φτιάξουν την δική τους φρουτοσαλάτα με αποτυπώματα φρούτων αλλά και θα δημιουργήσουν τα δικά τους πορτρέτα από φρούτα όπως ο Giuseppe.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Οκτωβρίου 40€)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής)

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή
Έκπτωση 10% για αδέρφια

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Γεωργία Παπαμακαρίου

Share Button