Ιστορίες από Τέχνη

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Πρόγραμμα Απριλίου

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων!

Σάββατο 1 Απριλίου στις 17:00: Ο φαντασιακός κόσμος του Ernst Ludwig Kirchner

Ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του εξπρεσιονισμου ο Κίρχνερ, δημιούργησε έργα γεμάτα ένταση και εκτυφλωτικά χρώματα! Θα μιλήσουμε για τα έργα των εξπρεσιονιστών όπου κυριαρχεί το έντονο χρώμα, οι γωνιώδεις φόρμες και το στοιχείο της παραμόρφωσης και της υπερβολής και θα δημιουργήσουμε και εμείς το δικό μας μοναδικό έργο γεμάτο συναισθήματα!
*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σάββατο 8 Απριλίου στις 17:00: Αγρός με παπαρούνες, παρέα με τον Claude Monet

Το Σάββατο αυτό θα κάνουμε μια βόλτα στους παραμυθένιους πίνακες του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλωντ Μονέ. Θα ανακαλύψουμε την αγάπη του για τη φύση και τα λουλούδια και θα δημιουργήσουμε τους δικούς μας ανοιξιάτικους πίνακες!
*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, μολύβι και γόμα, αλουμινόχαρτο, ψαλίδι, κόλλα*

Σάββατο 22 Απριλίου στις 17:00: Ζωγραφίζοντας με τον Keith Haring

Τα μικρά «ανθρωπάκια» με τα έντονα χρώματα και τα μαύρα περιγράμματα που θυμίζουν σκίτσα, επαναλαμβάνονται σε όλους τους πίνακες του διάσημου ζωγράφου Κιθ Χάρινγκ. Τι άραγε θέλουν να μας πουν; Μορφές γεμάτες ενέργεια και κίνηση θα γίνουν αφορμή να δημιουργήσουμε πολύχρωμες συνθέσεις!
*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, μαύρο μαρκαδόρο, χρώματα (μαρκαδόροι, ξυλομπογιές ή λαδοπαστέλ), μολύβι και γόμα*

Σάββατο 29 Απριλίου στις 17:00: Patrick Heron: Ένας κόσμος από σχήματα και χρώματα

Οι πίνακες του Πάτρικ Χέρον είναι γεμάτοι φαντασία και συναρπαστικά σχήματα! Πολλά από τα έργα του είναι γνωστά ως αφηρημένη τέχνη. Του άρεσε να παίζει με το χρώμα και το φως για να δημιουργεί συναισθήματα στους πίνακές του. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα έργα του και τέλος να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο φτιαγμένο από σχήματα, γραμμές και φυσικά έντονα χρώματα!
*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4,  τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

Λοιπές πληροφορίες:

To εργαστήριο πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€ 

Πακέτο συμμετοχής και στα 4 διαδικτυακά εργαστήρια:  40€

Διάρκεια 60 λεπτά

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ

Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή

Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα του στείλουμε το εργαστήριο βιντεοσκοπημένο.

Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Για να διασφαλίσετε τον σύνδεσμο που θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr, τουλάχιστον 3 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου). Κατόπιν, θα σας σταλεί με email ο σύνδεσμος συμμετοχής μια ώρα πριν την έναρξη του εργαστηρίου.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Share Button