Η απελευθέρωση της Αθήνας | Περίπατος στην Πλάκα
Κυριακή 11 Οκτωβρίου, 11:00 π.μ.
Ξεκινώντας από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Άγιου Νικόλαου του Ραγκαβά όπου βρίσκεται η καμπάνα που σήμανε την απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου του 1944.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τα ίχνη εγκλημάτων και αστυνομικών ιστοριών που διαδραματίζονται στα χρόνια της Κατοχής. Βασικές αναφορές τα μυθιστορήματα του Πάνου Αμυρά «Λοιμός» και «Λύτρα», αλλά και το «Φοβού τους Δαναούς» του Φίλιπ Κερ και πολλές ακόμη σελίδες της λογοτεχνίας.
Όμως θα μάθουμε και για πραγματικές ιστορίες θυσίας και παλικαριάς, θα ανακαλύψουμε πως αποτύπωσε ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία αυτή την περίοδο και πολλές ακόμα άγνωστες ιστορίες της εποχής.
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι στην Ιστορία θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.
Τρόποι πληρωμής
Η πληρωμή μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.
Για να διασφαλίσετε τη θέση σας, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου).
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Τράπεζα EUROBANK:
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117
IBAN: GR9302601390000320200649117
Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού
Σας ευχαριστούμε που συμμετέχετε στις δράσεις μας και μας ενισχύετε στη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας. Η δική σας βοήθεια και υποστήριξη μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι!














.jpg)